sad
sad
13
angry
angry
13
up
up
53
down
down
24
heart
heart
111

Човекът, спасил 5 живота за 1 денонощие

Преглеждания: 98Преглеждания на ден: 1
Портретна снимка на Д-р. Иванов

Гледате снимката, но лицето ви е непознато, не сте чували може би за него, не знаете кой е. Това е д-р Владимир Иванов – кардиолог от болницата в Пазарджик. Завършва в Германия, установява се, живее и работи там 15 години, получава достойно възнаграждение и… се прибира в България.

„Винаги съм искал да се завърна в родината си. Може би носталгията по нея, винаги са ми липсвали семейството, приятелите, социалната среда в България и по-скоро тази в Пазарджик. Живеех с нагласата, че един ден ще се върна.“

Една работна смяна обаче се оказва по-специална за него. В нея д-р Иванов спасява 5 (пет!) живота на пациенти, получили масивен инфаркт за 1 (едно!) денонощие.

„Не се чувствам като герой. Аз дори се притеснявам от тези определения. Неудобно ми е. Това не е героизъм. Просто си свърших работата. Беше важно да покажем, че кардиологията в Пазарджик си върши работата качествено. От постоянните негативни репортажи, правени като цяло за здравеопазването у нас, хората са настроени враждебно. Хубаво е, че успяхме да покажем, че можем и си вършим съвестно задълженията.“

Благодарим Ви, г-н Иванов! Благодарим, че взехте решение да се завърнете в родината си въпреки всичко. Благодарим Ви, че спасихте 5 български живота.

Сподели, ако смяташ, че тези постъпки трябва да са новините на деня. Че трябва да бъдат чути и да се знае за тях. В България живеят много такива герои. Те заслужават това признание – дайте им го.

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Напиши коментар