sad
sad
17
angry
angry
20
up
up
72
down
down
26
heart
heart
135

Детето от Перу

Преглеждания: 124Преглеждания на ден: 1

Знаете ли, че…

През 2001-ва година най-успешният български футболист Христо Стоичков осиновява момче. Детето е от Перу, където живее и до днес, а българинът до днес покрива голяма част от разходите на многочленното семейство. Въпреки че никога не е оповестявал публично новината, запитан от местна медия, той потвърждава слуха.

Портрет на Христо Стоичков

„Стана чрез една агенция в Испания, която се занимава с това и в която участват много бивши и настоящи играчи на Барселона. Момчето беше от много бедно семейство. Когато в онзи миг го видях, силно се разчувствах. Не се поколебах нито за секунда да вляза в тази организация, за да помогна на него и близките му“ – разкрива още Христо.

Стоичков е обожаван от местните, а покрай коментаторските си ангажименти в последните години често посещаваше южноамериканската страна. Запитан за сумата, която месечно отделя, той отговаря:

„Парите нямат значение. Мисля, че по-важното е да дадем нашата любов, защото… С какво можем да помогнем? Например да го поканим на почивка, да пътува по света, да се запознае с различни култури и националности“.

Христо Стоичков определено е силно противоречива фигура в представите на много хора. Известен е със своя буен нрав, остър език и непримирим характер. Каквото и да се говори за него обаче, той е явление, а тази му постъпка доказва голямото му сърце.

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Напиши коментар