sad
sad
13
angry
angry
13
up
up
52
down
down
24
heart
heart
110

Никол Маренова

Снимка на Никол Маренова в балете костюм

Балетът – изкуството което докосва чрез финес и красота. Балерината – неговият посланик, който ни пренася в магично-изящно измерение. Българката – от векове символ на красота и нежност, доблест и магнетичност. Встъплението не е случайно, нещата които ви изброихме се съчетават в реалния живот и то тук, у нас, съвсем близо. Ще ви кажем едно име – Никол Маренова – младата българска балерина, която прославя страната ни на всемирно ниво с изяществото и красота.

Международните състезания, които печели в Италия и Испания, както и призът от Националния конкурс „Път към славата”, са само част от нейните успехи. Днес можете да гледате Никол и на голямата сцена на Държавната опера – Бургас, а все още е само на 16 години. Балетът не е просто красив танц, а една истинска част от живота и копнежите ѝ. Но винаги ви представяме и другата гледна точка – онази от задкулисието.

Често ви говорим за мечти и реалност, за труд и постижения, и сега няма да изневерим на себе си. Балетът е изкуство и спорт, който изисква дисциплина, отдаденост, тренировки, ритмичност, чувственост и страст. Страст, обвита в мечта. Страст, която краде деликатно свободното време на човека, който я чувства. Тази същата страст, която е крадла, всъщност плаща с осъществена мечта – удовлетвореността и любовта към това, което обичаш и това, благодарение на което всъщност чувстваш. Звучи сложно, но точно тази красива балерина, на име Никол Маренова, го обяснява така:

„Аз наистина обичам това, което правя и няма почивка. Когато изляза на сцената забравям за всичко и съм единствено съсредоточена върху танца си и публиката, искам да я накарам да почувства танца и да го преживее с мен.“

Дата на пост

14 август, 2023

Сподели

Дата на пост

14 август, 2023

Сподели

Напиши коментар