sad
sad
17
angry
angry
20
up
up
72
down
down
26
heart
heart
135

Патриотичните чинове

Преглеждания: 145Преглеждания на ден: 1

Знаете ли, че…

чин с портрета на Васил Левски

Професионална Гимназия по Земеделие „Тодор Рачински“ в Община Генерал Тошево въведе иновативен метод, с който цели да запали още повече интереса на възпитаниците си към родолюбието и българската история. Учениците от гимназията четат и пишат върху чинове, върху които са изобразени портрети на велики българи. Освен ликовете на нашите будители и борци за свобода, са изписани техни мисли и паметни моменти от родната история. Учебните маси са специално поръчани и изработени, а идеята е на директорката на гимназията Кристияна Георгиева.

„Мебелите са уникални. Децата не могат да учат само на чинове с два стола и да бъдат наредени в редичка един след друг. Те трябва да учат и на групи“ – разкрива тя.

Чин с портрети от първото българско царство

Патриотичните чинове се намират в стаите по български и литература, история и география. Като дългогодишен преподавател по БЕЛ Кристияна Георгиева споделя, че дълги години се е затруднявала при преподаването на възникването на кръга „Мисъл“ в българската литература.

„Затова поръчах ликовете на Яворов, Славейков, д-р Кръстев и Петко Тодоров. Като се съединят става кръг, а децата се нареждат около него. Така се преподава много по-добре“- обяснява учителката.

Положителните резултати от правилното управление вече са налице. Към днешна дата учениците са 272 на брой, като за последните две години са се увеличили със 140. Също така оценките и резултатите значително са се подобрили, а децата с усмивка влизат в класните стаи.

Ние от „Българолюбие“ подкрепяме идеята с две ръце и поздравяваме училищното настоятелство на гимназията за страхотната идея. Надяваме се, че тя ще бъде последвана от още училища в цялата страна.

Чин с портрета на Иордан Йовков

Снимките бяха споделени от Ани Шишкова в групата Общност „Българолюбие“. Ако желаете да виждате допълнителни материали, непубликувани тук, може да се присъедините – https://www.facebook.com/groups/325190351379986. Там също така може да качвате интересни събития от нашата родина и да дискутирате/предлагате въпроси, свързани с „Българолюбие“.

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Напиши коментар