sad
sad
13
angry
angry
13
up
up
52
down
down
24
heart
heart
110

Вдъхновението за рубриката „Галерия на българщината“

Преглеждания: 63Преглеждания на ден: 1
фотограф в народна носия

„Галерия на българщината“ рубрика, която не е дело само на „Българолюбие“.  Въпреки че идеята и планът за подобна поредица беше наша, тя нямаше как да се осъществи без помощта и съдействието на един човек, абсолютен професионалист в своята сфера.

Би било грехота, ако представим Асен Великов само като фотограф. Може би много от вас сте чували за него и това е съвсем естествено. Чрез своите кадри, запечатвайки родните традиции и обичаи, той се е превърнал в един съвременен будител, съхраняващ българския дух. Майсторството му не остава незабелязано нито от хората, занимаващи се с фолклор, нито от художници и представители на изкуството, нито и от обикновените потребители на социалните мрежи. Високото му майсторство не остана незабелязано и от нас…

След като решихме да се запознаем отблизо с творчеството му, открихме неща, които ни изумиха. Оказа се, че великолепните му кадри не просто пълнят окото, но и вдъхновяват. Художници, татуисти, малки деца и много други решават да ги пресъздадат по свой собствен начин. И се получава нещо вълшебно…

Видели вече неповторимия начин, по който българщината провокира изкуството, у нас се зароди идеята за тази рубрика. Свързахме се с Асен, който, за наше щастие, веднага се съгласи да участва. Готови да представим поредица, която сама по себе си е неповторима.

В нея освен че ще се насладите на изкуството на родния фотограф, ще разберете историята зад самите снимки. Ще чуете и какво е провокирало художници, татуисти, малки и големи да я пресъздадат по свой уникален начин. А ние от „Българолюбие“ ще се опитаме да съберем и структурираме всичко това в увлекателни материали, на които да се наслаждаваме заедно с вас.

Дата на пост

15 октомври, 2022

Сподели

Дата на пост

15 октомври, 2022

Сподели

Напиши коментар