Кои сме ние?

Георги Тойчев
Георги Тойчев
Роден през 2000-та година в София, Георги започва своето образование в 125 СУ „Проф. Боян Пенев“ и го завършва в 133 СУ „А. С. Пушкин“. В начален курс участва в национални олимпиади и състезания по математика, физика и химия. Владее 4 езика – български, руски, английски и френски. Решава да продължи своето образование в УНСС, специалност „Бизнес и икономика“, но прекъсва в средата на първи семестър. От ранна детска възраст се занимава със спорт, тренира плуване и тенис на корт, но открива своята страст във футбола, на който отдава 11 години. Вследствие на тежка контузия, тъкмо навършил пълнолетие, се налага да се оттегли. Любовта му към най-популярната игра намира своето продължение в съдийството – от 2017-та година е сертифициран съдия към Българския футболен съюз.
Изпълнен с идеи, създава онлайн магазин през 2018-та, с чието развитие се занимава до 2020. В началото на 2019-та пък, воден от своите родолюбие, стремеж към подобряване на средата около себе си и страст към популяризирането на българщината във всичките ѝ форми, създава „Българолюбие“ – проект, на който се посвещава изцяло. До средата на 2020-та съумява да развива дейността сам, но впоследствие малко по малко успява да изгради екип от изключително кадърни, будни и талантливи млади хора, които със своя принос издигат „Българолюбие“ на по-високо ниво.

LinkedIn: Георги Тойчев

Десислава Динчева
Десислава Динчева
Десислава изучава специалност „Българска филология“ в Софийския университет. Възпитаничка е на Испанската гимназия, където три години е главен редактор на „Малък училищен вестник“. Носителка е на призови места в национални олимпиади и конкурси, сред които лауреатско звание в Националната олимпиада по испански език, лауреатско звание в Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“, награда в Международния студентски конкурс за есе за Васил Левски. През 2019 година на 19. февруари чете свой авторски текст по време на официалната церемония по повод Деня на Левски – виж. Авторка е на стихосбирката „Емоциите ми вземат своя връх – отново съм си вкъщи“. Част е от най-стария самодеен български състав – Танцов ансамбъл „Средец“.
Отдадеността ѝ към българското слово, българските традиции, българските танци намира своята пресечна точка с „Българолюбие“ – кауза, мисия и цел, в чието реализиране е много важна част – както като автор и редактор, така и като помощник в развитието на дигиталния маркетинг.

LinkedIn: Десислава Динчева

Стилиян Югов
Стилиян Югов
Стилиян е роден в София и е възпитаник на елитната Испанска езикова гимназия. Отличник е в националния кръг на Националната олимпиада по История и цивилизация през 2019 г. Понастоящем изучава международни отношения в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Неговата най-голяма страст са новата и съвременната история и историята на дипломацията, а като най-голямо предизвикателство възприема преобръщането на историческите клишета и парадигми. Отвъд науката проявява интереси в областта на спорта (футбол, тенис на корт, волейбол), международната политика и глобалните процеси. Ценител е на красивата природа, вълнуващите пътувания и интересните книги. Стилиян обича да открива и да научава нови неща и да разкрива премълчавани факти. Определя себе си като млад човек, загрижен за бъдещето на родната си страна и на света като цяло.
Решава да се присъедини към „Българолюбие“, за да допринесе за пробуждането на интереса в младите хора по отношение на българските традиции, празниците и забравената история. Занимава се с изготвяне на авторски материали, посветени на любопитни събития и личности, които оставят отпечатък в родната история.

Email: Стилиян Югов

Добромира Велева
Добромира Велева
Стремежът към постоянно усъвършенстване е непрестанната задвижваща сила в живота на всеки от екипа на Българолюбие. Добромира не прави изключение и насочва вниманието ви и към очарованието на младите дами, водени от искрата в сърцата им, усещането за екипен дух и искреното желание за създаване на авторско и докосващо съдържание.
Освен творец от екипа на Българолюбие, Добромира е дипломиран макроикономист, отличник на випуска и бъдещ магистър по политически науки. Страстта ѝ да пише среща свой другар и в лицето на академичното писане. Тя е победител в четири студентски научни конференции и има публикувани две академични есета.
Изучавала е народни танци в началното училище, а след това завършва Национална търговска гимназия – Пловдив. Детската ѝ мечта е да стане актриса, но днес намира начини да бъде артистична и като икономист. Определено не мисли, че е полиглот, но говори свободно английски и руски език. Добромира е учила и в Полша, където придобива незаменим опит в общуването на международно ниво, създавайки приятелства за цял живот. Основната ѝ сила не се крие само в характера и ума ѝ, но най-вече в начина, по който чувства. Вълнува се живо от изкуството във всичките му красиви измерения.
Чистите ѝ вярвания са свързани със специфичната искра българска доброта, светлото бъдеще на страна ни, българската история и възпитаването на идеалистични човешки норми у децата на България.
Павлин Борисов
Павлин Борисов
Павлин е роден през лятото на 1997-ма година в дунавския град Козлодуй. От малък е запален от изкуството, а рисунките му правят впечатление с необичайния за 5-7-годишно дете похват. Впоследствие намира себе си в спорта и по-точно във футбола. Амбициозен и изключително талантлив, той трупа редица постижения в юношеските си години, а потенциалът му е забелязван неколкократно от водещите отбори в страната. За съжаление обаче, поради контузии той е принуден да сложи край на тази своя страст и да потърси нов път за своето професионално развитие. Завършва средното си образование в Монтана, след което заминава в София, за да работи. Обича да пътешества, а мечтата му е да види и усети колкото се може повече от света. На мнение е, че хората трябва да си помагат, и следва това верую постоянно в своето ежедневие. Именно тук неговите ценности и стремежи се пресичат с тези на „Българолюбие”.
Павлин става част от екипа в началото на 2022, преследвайки отдадено своята страст, изградена от емпатия и желание за помощ към всеки, изпаднал в нужда.
Зареден с изключително много позитивна енергия и винаги усмихнат, Павлин отговаря за социалните кампании и дарителски инициативи, които “Българолюбие” организира. Той е абсолютен прототип и последовател на изречената от Алън Тюринг мисъл, а именно:
„Понякога хората, за които никой няма представа, вършат нещата, които никой не може да си представи“.
Любомира Францова
Любомира Францова
Любомира е ученичка в Софийска математическа гимназия. На 17 години е и ѝ предстои година с усилено изучаване на математика, информатика, философия и изкуство. Тя е творческа и креативна личност, която мечтае да се развива в сферата на маркетинга. В свободното си време обича да твори, пише и чете статии по психология. Още от ранна юношеска възраст става част от най-стария самодеен танцов ансамбъл – ,,Средец”. В него открива любовта си към българското, която успява да вложи и в проекта ,,Българолюбие”. Освен с танцовото изкуство Любомира се занимава и с развитието на дигиталния маркетинг на Ансамбъла. Умело съчетава двете си най-големи страсти и непрестанно работи по професионалното си развитие.
Любомира участва в развитието ,,Българолюбие” чрез дейностите си по дигиталния маркетинг, поддържането на Facebook страницата и създаването на авторски материали и дизайн.
Васил Великов
Васил Великов
Васил, роден през 2004 година, е в последната си година като ученик в Професионалната гимназия по дизайн ‘‘Елисавета Вазова‘‘, специалност ‘‘Интериорен дизайн‘‘. Интересите му обаче още в началото на гимназиалния етап на образование се насочват в коренно различна посока. Той започва силно да се интересува от политическия и обществен живот в страната и света. Заема гражданска позиция и участва в различни инициативи. По този начин той иска да допринесе за подобряването на живота на хората. Именно това го мотивира да стане част и от екипа на „Българолюбие”.
Васил е силно запален по футбола и Формула 1. Страстта му по играта с коженото кълбо довежда до това да стане сертифициран футболен съдия към Българския футболен съюз от края на 2019г. Силно привързан е към природата и животните.