sad
sad
13
angry
angry
13
up
up
52
down
down
24
heart
heart
110

За Павел Димчев и безкористните дела

Преглеждания: 103Преглеждания на ден: 1

Днес ще ви разкажем за един 22-годишен младеж. Преди около 2 месеца Павел Димчев от град Първомай организира инициатива, която беше похвална. Тя беше позитивна и показваше младите в друга светлина – разсъдливи, предприемчиви и действащи. Тази инициатива прекрасно би послужила за пример не само за по-малките, но и за по-големите. И познайте какво – тя беше отразена единствено и само от местен пловдивски сайт. Нито една друга медия не я спомена дори като странична новина. Явно подобни инициативи не будят интерес.

Нека се върнем към нея. Преди 2 месеца, по време на една от разходките си в планината, Павел заедно със свои приятели забелязва отпадъците, пръснати навсякъде. Решава да се заеме с проблема и да действа. Купува ръкавици и чували, а приятелите му, изпълнени с ентусиазъм от доброто дело, решават да се включат. Целта им не е да получат одобрението на хората, нито пък да станат звезди за един ден, които говорят сладко, но оставят действията на другите. Целта им е да дадат добър пример не с думи, а с дела и да накарат повече хора да почистват след себе си. Мястото, което Павел и приятелите му почистват, е коритото на реката, близо до кръговото кръстовище между Околовръстния път и Пазарджишко шосе.

В България има такива хора. Те не са нито един, нито двама. Случват се изключително позитивни неща, но по непонятни причини те не стигат до нас. Те сякаш биват заглушавани. Нека делото на Павел и приятелите му не бъде поредното такова. От вас зависи.

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Дата на пост

23 септември, 2022

Сподели

Напиши коментар